Βερίτη Χλόη (Veriti Chloe)

Βερίτη Χλόη (Veriti Chloe)

Η Χλόη Βερίτη γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας καθώς και μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στη Δια Βίου Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Middlesex Λονδίνου, όπου η μεταπτυχιακή της εργασία έτυχε διάκρισης. Έχει διπλώματα στις Δημόσιες Σχέσεις, στη Στρατηγική Διοίκησης και στη Διοίκηση Προσωπικού (Henley Management College Λονδίνου), καθώς και πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης  για την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ειρήνη και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για την Παγκόσμια Λογοτεχνία.
Επαγγελματικά ξεκίνησε ως μεταφράστρια στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, συνέχισε ως δημοσιογράφος σε καθημερινή εφημερίδα και επανήλθε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ως Υπεύθυνη Προγραμματισμού. Σήμερα είναι Βοηθός Διευθύντρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ως σύμβουλος για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών. Υπήρξε  Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Πανεπιστήμιο Middlesex (Λευκωσία) ως ακαδημαϊκός σύμβουλος. 
Μετά την παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου, έπαιξε ως ερασιτέχνης ηθοποιός για μία περίπου δεκαετία σε πληθώρα παραστάσεων που ανέβηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ σκηνοθέτησε αρκετά έργα στα αγγλικά και στα ελληνικά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκδόσεις 

Σελάνα, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2015

Κάτι για να σε θυμάμαι, Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε, λογοτεχνική μετάφραση θεατρικού έργου, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2015

Το Παλιό μου Πιάνο, In Memoriam: Μάριος Τόκας, ποιητική συλλογή, Λευκωσία 2018 (Το μελοποιημένο ποίημα «Η Οξεία» πήρε Παγκύπρια Διάκριση στο 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας-Κώστας Μόντης» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.)

Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας, κοινωνιολογικό δοκίμιο, Λευκωσία 2018 (Κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 1948-2018)

Νομικές Περιπέτειες, ραδιοφωνικά θεατρικά, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2019

Το Σπίτι της ¶λισον, Σούζαν Γκλάσπελ, λογοτεχνική μετάφραση θεατρικού έργου, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2020

Ακολουθούν τα βιβλία του συγγραφέα

text_img

(c) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -