Βερίτη Χλόη

Η Χλόη Βερίτη γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Έχει πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στη Δια Βίου Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Middlesex Λονδίνου, όπου η μεταπτυχιακή της εργασία έτυχε διάκρισης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τόσο στην Επαγγελματική Ανάπτυξη των εκπαιδευτικών όσο και στην εκπαιδευτική πολιτική. Έχει  ακόμα διπλώματα στις Δημόσιες Σχέσεις, στη Στρατηγική Διοίκησης και στη Διοίκηση Προσωπικού (Henley Management College Λονδίνου).

  Επαγγελματικά ασχολήθηκε με ποικίλους τομείς ξεκινώντας από το Τμήμα Τηλεόρασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου όπου εργάστηκε ως μεταφράστρια, στη συνέχεια ως δημοσιογράφος σε καθημερινή εφημερίδα γράφοντας άρθρα κοινωνικο-πολιτικού περιεχομένου και αργότερα ως Υπεύθυνη Προγραμματισμού σε άλλο πολύ γνωστό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό. Από το 1995 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Λευκωσία ενώ υπήρξε σύμβουλος για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών Μ.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Συνεργάστηκε επίσης επί σειρά ετών με το Πανεπιστήμιο Middlesex (Λευκωσία) ως ακαδημαϊκός σύμβουλος.

  Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εκπαίδευσης και συμμετείχε ως liaison (σύνδεσμος) στο Συνέδριο των Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

  Έγραψε πολλές εργασίες για την εκπαίδευση στην Αγγλική γλώσσα όπως «Ο ανθρώπινος παράγοντας στη μεθοδολογία διδασκαλίας», «Διδάσκω χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο», «Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση στα Σχολεία Μ.Ε. στην Κύπρο», «Εκπαιδευτική Πολιτική στην Κύπρο: Απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης» κ.ά.

   Εκτός από τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, αγαπά τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Ασχολείται σταθερά με τη μετάφραση και γράφει ποίηση και λογοτεχνία, δουλειά που δεν εκδόθηκε ακόμα. Το μεγαλύτερο πάθος της όμως είναι το θέατρο. Μετά την παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου στο Π.Α. Θεατρικό Εργαστήρι στη Λευκωσία, έπαιξε ως ερασιτέχνης ηθοποιός,  για μία περίπου δεκαετία,  σε πληθώρα παραστάσεων που έγιναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τέλος, σκηνοθέτησε αρκετά έργα στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Έχει μεταφράσει το έργο Κάτι για να σε θυμάμαι του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ στη σειρά ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ακολουθούν τα βιβλία του συγγραφέα

  • Σελάνα
    Σελάνα
    Βερίτη Χλόη

    9.54€ 7.00€cart_icon

    ¶μεσα διαθέσιμο
text_img

(c) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -