Γύρας Μιχάλης Ν.

Γύρας Μιχάλης Ν.

Ο Μιχάλης Ν. Γύρας γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτες γονείς (Ζίτσα Ιωαννίνων). Φοίτησε στο Δημοτικό του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Εξειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη θωρακο-καρδιο-αγγειοχειρουργική με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό (Αμερική, Σουηδία κ.ά.). Τα τελευταία 26 χρόνια ασκεί τη Χειρουργική (Mediterraneo Hospital Γλυφάδας).
Έχει τέσσερις κόρες: την Αντιγόνη (χορογράφος), τη Χριστιάννα (τραπεζο-οικονομικά), τη Βιολέττα (ηθοποιός) και τη Νίκη (φοιτήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών). Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1996 με "Το βιβλίο του χειρουργού Μ. Γύρα - Φανταστικές ιατρικές ιστορίες", μετά την αποχώρησή του από το Εθνικό Σύστημα Υγείας· ακολούθησαν "Το ημερολόγιο του χειρουργού Μιχάλη Γύρα" (1997),το "Εν αρχή η αγάπη, τ' άλλα έπονται" (1997) και "Τα διηγήματα ενός ξεβράκωτου ιππότη" (2000), όλα από τις Εκδόσεις "Δωδώνη". Την άνοιξη του 2006 δημιούργησε στη Βούλα έναν χώρο πολιτισμού και ποιοτικής διασκέδασης.

Ακολουθούν τα βιβλία του συγγραφέα

text_img

(c) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -