ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Όση σοβαρότητα και ευθύνη χρειάζεται κάποιος – ο συγγραφέας, εν προκειμένω – για να γράψει, άλλη τόση σοβαρότητα και ευθύνη είναι απαραίτητη, εκ μέρους του εκδότη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο ένα καλό βιβλίο – γεγονός που επιδιώκουν και τα δύο μέρη – αλλά να τύχει και της θετικής ανταπόκρισης του αναγνωστικού κοινού, που είναι και  ο τελικός αποδέκτης της δημιουργίας.

 Υπερασπιζόμαστε το βιβλίο σας όχι μόνο γιατί αυτή είναι η δουλειά μας αλλά γιατί αγαπάμε τα βιβλία.

Διαδικασία έκδοσης ενός βιβλίου

  1. Αποστέλλετε το κείμενό σας  σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή (word)  και συνoδευόμενο από περίληψη, ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν επέλθει συμφωνία, θα παραλάβετε το κείμενό σας – με απόδειξη παραλαβής-επιστροφής – από την έδρα του Εκδοτικού μας Οίκου.
  2. Έμπειρος επιμελητής θα διαβάσει το κείμενο και θα κάνει γραπτώς τις επισημάνσεις του οι οποίες συνοδεύονται από σχόλια – ένα είδος μικρής “βιβλιοκριτικής“ – και αποφασίζεται εάν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να ενταχθεί  στις εκδόσεις μας.
  3. Ακολουθεί η συζήτηση περί των τεχνικών και οικονομικών θεμάτων: σχήμα βιβλίου, ποιότητα χαρτιού, εξώφυλλο (ασπρόμαυρο ή έγχρωμο), χρησιμοποίηση μακετίστα ή ζωγράφου, καθώς και οι – στο τελικό στάδιο – τρόποι παρουσίασης και διακίνησής του, κ.λπ. Ο εκδότης παραδίδει γραπτώς την προσφορά του. Υπογράφονται  τα συμβόλαια που προβλέπουν τις υποχρεώσεις αμφοτέρων των συμβαλλόμενων μελών.
  4. Ακολουθούν οι λεπτομερείς, επιμέρους, παρατηρήσεις-διορθώσεις του επιμελητού, οι οποίες λειτουργούν συμβουλευτικά και  –  σε κάθε περίπτωση –  προς όφελος του βιβλίου. Εφόσον, κατόπιν συζητήσεων, γίνουν δεκτές, το κείμενο δίνεται προς μετατροπή σε τρέχον και σελιδοποίηση. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις διορθώσεις των δοκιμίων που ακολουθούν διότι η μακρόχρονη πείρα και οι γνώσεις του διορθωτού μας εγγυώνται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία, εξάλλου, θεωρείται ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Εκδοτικού Οίκου.

Παράλληλα παραδίδονται από τον συγγραφέα οι φωτογραφίες και οποιοδήποτε άλλο υλικό χρειάζεται να περιληφθεί – σε μορφή – πλήρες βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία, περίληψη για το οπισθόφυλλο.

 

Η προβολή και η διάθεση του βιβλίου περιλαμβάνει:

  • Προβολή του βιβλίου στο site του Εκδοτικού Οίκου
  • Αποστολή του βιβλίου σε βιβλιοθήκες, εφημερίδες και περιοδικά
  • Αποστολή δελτίων τύπου – email στο σύνολο των πελατών μας
  • Διάθεση του βιβλίου σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία
  • Οργάνωση βιβλιοπαρουσιάσεων

                               

ΠΙΣΩ

(c) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ - All rights reserved - Υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center -